Over

Meer dan 15 jaar met plezier drumles aan het geven.

Over Drumles Breda

In 2018 heeft drummer Ruben van der Velde een opnamestudio gebouwd genaamd Fields Studio. Deze unieke lokatie is geschikt voor prachtige geluidsopnames, maar omdat Ruben jaren lang drumles gaf op verschillende opleidingen en scholen besloot hij twee dagen drumles te geven in zijn eigen muziekstudio.

De studioruimte ligt op het takkebijster industrieterrein. Vlakbij de Karwei!

Er staan altijd twee drumstellen. Klaar om bespeeld te worden door jong en oud.

Wie is Ruben eigenlijk?

Nou, dat ben ik!


Geboren in Eindhoven in 1990. Drummen veroverde mijn hart (en vooral mijn tijd) toen ik 14 jaar was. Sinds dien heb ik mijn drumstokken nooit meer los gelaten.

Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan de Popacademie in Rotterdam. Vanaf die tijd ging het allemaal in een sneltreinvaart. Na heel wat bands kwam ik terecht bij Diggy Dex. Daarmee heb ik hele leuke tijden beleefd en veel nieuw mensen leren kennen. Het balletje ging rollen en werd ik al gauw de drummer van Gers Pardoel en DIO. 


Rond die tijd begon ik ook les te geven op het NPAC (Nederlands Popacademie in Utrecht) en op een prive school in Oud-Beijerland.


Met ongeveer 150 shows per jaar en 40 leerlingen per week heb ik heel wat ervaring opgedaan wat betreft drummen, maar ook het les geven er in. Les geven doe ik vanaf mijn 18e met veel plezier.

Het is een leuke uitdaging om iemand dit instrument te leren, want iedereen leert weer op een andere manier. En erachter te komen welke manier het beste bij je past is mijn taak.


Vanaf de corona-tijd heb ik besloten om iets minder op het podium te staan en veel tijd en energie te steken in de studio en les geven, maar je kunt mij nog altijd op het podium vinden met Rob Dekay en zangeres Kris Berry.De visie van Drumles Breda

Drummen is veel meer dan alleen slaan op een drumstel. Het kan voor sommige een moment zijn van ontspanning en voor andere een mooie uitlaatklep. Hoe dan ook, drummen is leuk en moet leuk blijven! Een leuke hobby die zomaar kan uitgroeien tot iets groters dan dat.


In 15 jaar drumles geven ben ik heel wat leerlingen tegen gekomen die helemaal op hun eigen manier leren of wat meer aandacht moet krijgen dan de ander. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen een persoonlijke les krijgt. Daarom is geen een les bij mij hetzelfde. Ik pas mij aan op jouw niveau en het einddoel is dat ik je een glimlach op je gezicht kan bezorgen doormiddel van muziek maken.

Ookal kost dat iets meer moeite of tijd.

VAKANTIEROOSTER

DRUMSEIZOEN 2023/2024

Drumles Breda gaat mee met de schoolvakanties voor regio-zuid dat wordt aangegeven op de website van de rijksoverheid.

HERFSTVAKANTIE

14 oktober t/m 22 oktober 2023

KERSTVAKANTIE

23 december 2023 t/m 7 januari 2024

VOORJAARSVAKANTIE

10 februari t/m 18 februari 2024

MEIVAKANTIE

27 april t/m 5 mei 2024

ZOMERVAKANTIE

6 juli t/m 18 augustus 2024

Met losse feestdagen gaan de lessen gewoon door.

Dus buiten de schoolvakanties gaan alle vaste lesdagen door.